Cursus Astrofotografie

In een cursus van twee lessen krijgt u van alles te horen over telescopen, monteringen, digitale fotografie en nabewerking.

Iedereen die tijdens een heldere donkere nacht naar de sterrenhemel kijkt is daarvan onder de indruk. Weinigen weten dat je met de moderne digitale camera’s van deze tijd die nachtelijke sterrenhemel heel goed kan fotograferen. Het is nu zelfs mogelijk om hemelobjecten die met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar zijn op het beeldscherm van uw camera te ‘toveren’.

De Middelburgse Volkssterrenwacht geeft een cursus van twee avonden om u in te wijden in de beginselen van de astrofotografie. Na deze cursus bent u in staat om met uw eigen camera aan de slag te gaan om thuis of op vakantie mooie en sfeervolle nachtelijke astrofoto’s te maken.

Deze twee avonden bestaan uit een gedeelte met theoretische instructie en daarna praktisch oefenen met uw eigen camera en de telescopen van de sterrenwacht. We geven u tal van voorbeelden hoe je thuis met eigen apparatuur en zonder telescoop aan astrofotografie kan doen, maar laten u ook technieken zien om met een telescoop en webcam/ccd-camera nog verder door te dringen in het heelal.

U krijgt bij deze cursus ook een uitgebreide cursusmap van de Sterrenwacht met tal van instructies, tips en uitleg over deze uitdagende manier van fotograferen. Na de twee cursusavonden kunt u altijd bij de sterrenwacht terecht voor hulp en advies om uw astrofoto’s verder te vervolmaken en op de vrijdagavonden in de tuin van de sterrenwacht astrofoto’s te maken.

De cursus wordt gegeven door ervaren astrofotografen van de Volkssterrenwacht:
Jan Koeman uit Kloetinge
Rijk-Jan Koppejan uit Middelburg

We bekijken momenteel of de cursus in de eerste helft van 2023 georganiseerd wordt. Indien u interesse heeft kunt u dit kenbaar maken per e-mail: philippus@lansbergen.net.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten