Expositie Uitvinding van de Telescoop

De sterrenwacht heeft in één van haar zalen een permanente expositie ingericht over de uitvinding van de telescoop. Dit instrument is in 1608 in Middelburg uitgevonden door Hans Lipperhey. De gevel van zijn huis is in deze zaal nagebouwd en in een bijzonder klank- en lichtspel wordt het verhaal van de uitvinding van de telescoop verteld. Verder staan er in deze zaal een aantal bijzondere telescopen, waaronder een Franse van vier meter lengte uit ongeveer 1720, die we in bruikleen hebben van de bekende historische telescopenverzamelaar Peter Louwman.

Vermeldenswaard is het feit dat alles in deze zaal door de medewerkers van de sterrenwacht is vervaardigd, dan wel is samengesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de sterrenkunde is een bezoekje een ‘must’.

zacharias_janssen

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten