Landelijke Sterrenkijkdagen 19&20 maart

Deze week zijn er de Landelijke Sterrenkijkdagen! Ook Philippus Lansbergen doet mee aan het dit jaar onlineprogramma.

Vrijdagavond 19 maart geeft astronoom Sebastiaan de Vet een presentatie over de Ellemeetmeteoriet. Hij heeft dat enkele jaren terug onderzoek naar gedaan en ontdekte dat deze in Zeeland gevallen meteoriet een stukje van de planetoïde Vesta is. Die planetoïde staat momenteel in sterrenbeeld Leeuw en dat sterrenbeeld staat in de lente mooi hoog aan de hemel. Kijk en luister mee! Bekijk het verhaal achter de meteoriet (Omroep Zeeland).

Kijk hier voor meer informatie over de Landelijke Sterrenkijkdagen.

Zaterdagavond 20 maart geeft Ad Franse een lezing over het computerprogramma Stellarium. Haal de sterrenhemel bij je thuis. Tijdens een heldere, donkere nacht de hemel afspeuren met een telescoop is superleuk. Nog leuker is het als je weet waar je alle mogelijke hemelobjecten weet te vinden . Stellarium is dan een handig hulpmiddel. Ad Franse geeft uitleg over alle mogelijkheden van dit programma.

Inschrijven voor deze online lezingen via: reserveren.lansbergen.net.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten