Zeeuwse Zonnige Zomeravonden in juli en augustus

Pal achter het stadhuis van Middelburg vinden we de enige Zeeuwse volkssterrenwacht. In de zomermaanden juli en augustus organiseren we daar elke woensdagavond en vrijdagavond de Zeeuwse Zonnige Zomeravonden. Je kan dan zelf met telescopen, voorzien van veilige filters, naar de zon kijken en zonnevlekken en zonnevlammen bekijken. Probeer er ook een foto van te maken!

Natuurlijk vertellen we van alles over de zon en het zonnestelsel. Daarnaast kun je ook nog een interessante rondleiding krijgen door ons Hans Lipperheymuseum. Dat museum gaat over de uitvinding van de telescoop, want wist je dat die in Middelburg is uitgevonden? Dat was is 1608. Er is nog veel meer te vertellen, maar gegarandeerd dat een bezoek aan onze sterrenwacht en museum een onvergetelijk avondje is. Het programma is geschikt voor het hele gezin.

Vanaf 19:00 uur is de sterrenwacht geopend. Er zijn twee begintijden voor de presentaties: 19:30 uur en 20:15 uur. Meer informatie krijg je als je van te voren even reserveert via: reserveren@lansbergen.net.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten