Eerste beelden James Webb Telescope gepresenteerd

Op 12 juli werden de eerste beelden die de James Webb Space Telescope (JWST) heeft gemaakt officieel gepubliceerd. Ook onze sterrenwacht was één van de locaties in Europa waar dit te volgen was. De zaal was gevuld met donateurs van onze stichting (zij kregen immers voorrang om hierbij aanwezig te zijn) en na afloop van de presentatie werd er door alle aanwezigen een toost uitgebracht. De JWST waar een ontwikkeling van 25 jaar aan vooraf is gegaan en die Kerst 2021 werd gelanceerd maakt scherpere en betere beelden van ons heelal dan ooit tevoren. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en we werden daarin zeker niet teleurgesteld.

De komende jaren zullen we nog veel meer data van deze ruimtetelescoop gaan ontvangen, want de eerste beelden die nu bekend zijn gemaakt, zijn eigenlijk nog maar het begin. Bij de presentatie op de sterrenwacht was ook pers aanwezig om verslag te doen van deze historische gebeurtenis.

Alle aanwezigen kregen van ons naast een boekwerkje over de JWST ook nog leuke souvenirs als stickers, een speldje en ansichtkaart. Deze spullen werden door ESA beschikbaar gesteld.

Samengestelde opname van Stephan’s Quintet, een groep van vijf sterrenstelsel visueel bij elkaar (NASA/ESA/CSA James Webb Space Telescope).
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten