Grote belangstelling voor de vierde Hans Lipperheylezing

Afgelopen donderdag konden we als vanouds de jaarlijkse Hans Lipperheylezing houden. Spreker was prof. dr. Mariska Kriek, hoogleraar extragalactische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Zij hield een boeiend verhaal over de nieuwe James Webb Space Telescope (JWST) en haar onderzoek naar sterrenstelsels dat ze met deze telescoop doet.

Bijna 100 toehoorders in de burgerzaal van het Stadhuis van Middelburg kregen te horen hoe het onderzoek naar het ontstaan en de samenstelling van sterrenstelsel in zijn werk gaat. Het onderzoeksproject van Mariska Kriek is nog maar net gestart; de komende jaren gaat de JWST ons nog veel meer leren over de evolutie van sterrenstelsels.

(Foto’s: Jan Koeman)

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten