Gedeeltelijke zonsverduistering & Eclipsavond

Dinsdag 25 oktober vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats die ook vanuit Nederland goed te volgen is. Wij gaan die dag met telescopen, voorzien van goede zonnefilters, in Middelburg bij het Molenwaterpark staan. Iedereen die wil mag komen kijken.

Wij staan er vanaf 10:30 uur. De gedeeltelijke verduistering begint om 11:08 uur. Om 12:03 uur is het maximum. De zon is dan voor ongeveer 30% bedekt door de maan. Even na 13:00 uur is de eclips ten einde. Wij hopen uiteraard om mooi helder weer!

Op vrijdagavond 21 oktober organiseren we op de sterrenwacht een speciale Eclipsavond. Wij vertellen dan alles over verduisteringen en hoe je zelf deze veilig kunt waarnemen. De sterrenwacht is geopend van 19:00 uur. De presentatie start om 19:30 uur. Aanmelden is gewenst: reserveren@lansbergen.net.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten