Lodewijk van den Berg overleden

Op zondag 16 oktober is de eerste astronaut van Nederlandse bodem, de in Sluiskil geboren Lodewijk van den Berg, op 90-jarige leeftijd overleden. Op 29 april 1985 ging hij als NASA-astronaut met Space Shuttle Challenger de ruimte in. Hij woonde ruim 50 jaar in de Verenigde Staten.

Lodewijk was een graag geziene gast op onze sterrenwacht. Diverse keren gaf hij bij ons een lezing. In 2005 deed hij dat samen met de astronaut André Kuipers in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Maar liefst 700 bezoekers telden we toen en het was voor het eerst dat er een echt eerbetoon was voor de eerste Nederlandse ruimtevaarder.

We hadden regelmatig contact met hem en in 2017 opende hij onze nieuwe locatie aan de Helm. Als corona geen roet in het eten had gegooid was hij zeker nog een keer langs gekomen, want hij bleef contact houden met zijn geboortegrond.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten