Oud-voorzitter Jan Minderhout overleden

Afgelopen vrijdagavond is onze oud-voorzitter Jan Willem Minderhout overleden. Jan is van onschatbare waarde geweest voor onze sterrenwacht. Hij loodste namelijk de ‘club’ door een moeilijke tijd, want in de jaren ’90 ging het niet echt goed met de sterrenwacht. Met de juiste toekomstvisie wist hij het tij te keren, resulterend in een goed werkend observatorium in de tuin van sterrenwacht. Onder zijn voorzitterschap groeide de stichting van 50 donateurs tot maar liefst 500!

Jan heeft vele honderden lessen en lezingen gegeven en wist altijd hele moeilijke materie heel goed uit te leggen. De laatste jaren liet zijn gezondheid hem steeds meer in de steek, maar zijn heldere geest heeft hem nooit verlaten. Zo schreef hij tot en met dit jaar nog artikelen voor ons kwartaalblad De Observator. Hij bleef ook alle ontwikkelingen op sterrenkundig gebied op de voet volgen.

Jan was voorzitter van 1994 tot 2003 en gaf toen de voorzittershamer door. Hij bleef echter nog jaren actief als medewerker. Jan was een hele fijne en warme persoonlijkheid en alle medewerkers van de sterrenwacht zullen hem dan ook altijd zo blijven herinneren.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten