28 september: vijfde Hans Lipperheylezing met prof. Ignas Snellen

Donderdagavond 28 september organiseren we weer een Hans Lipperheylezing, inmiddels de vijfde op rij. Toegangskaarten voor deze bijzonder interessante lezing zijn vanaf nu verkrijgbaar. De lezing zal worden gegeven in de Burgerzaal van het Gotische Stadhuis aan de Markt van Middelburg.

Deze editie is hoogleraar prof. dr. Ignas Snellen de spreker. Zijn lezing is getiteld Exoplaneten en de zoektocht naar buitenaards leven. Een niet te missen lezing voor wie op de hoogte wil blijven van de laatste stand van zaken over de zoektocht naar leven op planeten bij andere sterren.

Samenvatting: Pas dertig jaar geleden is de eerste planeet rondom een andere ster dan onze zon ontdekt. Dit is het beginpunt geweest van een ware wetenschappelijke revolutie, en kennen we nu al meer dan 5000 van dit soort exoplaneten. Sommige lijken in meer of mindere mate op onze Aarde. Zou op die werelden ook leven kunnen voorkomen, en hoe komen we daar achter? Meer weten over prof. Ignas Snellen? Kijk hier.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de sterrenwacht (in augustus nog elke woensdagavond en vrijdagavond – in september alleen op vrijdagavond) en bij La Vaca Kreatief, Herenstraat 4 Middelburg (tijdens winkeltijden).

Programma:
19:00 uur: zaal open
19:30 uur: welkomstwoord door voorzitter van de sterrenwacht
19:35 uur: Prof. Snellen (deel 1)
20:15 uur: pauze
20:45 uur: Prof. Snellen (deel 2)
21:30 uur: einde

Toegang bedraagt € 12,50 incl. consumptie in de pauze). Donateurs betalen slechts € 10,00.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten