Honderden bezoeken de nieuwe sterrenwacht bij de Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdag 28 oktober was er de Nacht van de Nacht! In de Middelburgse binnenstad was vanalles te zien en te doen om zo aandacht te vragen voor het donker, in de strijd tegen lichtvervuiling.

Ook de sterrenwacht was weer van de partij en wel op de nieuwe locatie aan de Helm, achter het Stadhuis. Het was een voorproefje voor de belangstellenden, want officieel is de sterrenwacht nog niet open! Ondanks dat het niet helder was, konden we honderden bezoekers verwelkomen voor mooie presentaties, een workshop “Kometen Koken” en tussen de wolken door een snelle blik op de Maan door onze telescopen.

Hieronder een impressie van deze mooie Nacht van de Nacht 2017.

Foto’s: Jan Koeman

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten