Juli en augustus: de Zeeuwse Zonnige Zomeravonden

In de maanden juli en augustus is Sterrenwacht Philippus Lansbergen zowel op woensdagavonden als op vrijdagavonden open voor het publiek. De woensdagavonden staan in het teken van de relatie zon-aarde en onder de noemer Zeeuwse Zonnige Zomeravonden informeren we de bezoekers over de invloed van de zon op de aarde. Zonnestormen, zonne-uitbarstingen, zonnevlekken; alles komt niet alleen voorbij tijdens de presentaties, bij helder weer kan er ook nog naar de zon gekeken worden door onze speciale zonnetelescopen.

De vrijdagavonden staan in het teken van de geschiedenis van de sterrenkunde. Bezoekers nemen we dan mee naar de wereld van Hans Lipperhey, de Middelburger die ruim 400 jaar geleden (in 1608) de telescoop uitvond. Welke invloed had de uitvinding van de telescoop op onze kijk op het heelal? Hoe werden lenzen geslepen? Waarom speelde Middelburg zo’n grote rol bij de uitvinding van de telescoop? Dat zijn vragen waar we antwoord opgeven tijdens deze interessante thema-avonden.

Beide avonden zijn geschikt voor het hele gezin. De deuren van de sterrenwacht gaan open om 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. De toegang bedraagt €2 voor kinderen en €4 voor volwassenen.

stadsdagimg_4139_1024_683

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten