Prof. Ewine van Dishoeck gaf eerste Lipperheylezing

Het moet een traditie worden: De Lipperheylezing, vernoemd naar de uitvinder van de telescoop, Hans Lipperhey. Begin oktober 1608 vroeg hij patent aan voor een ‘instrument om verre te sien’. De sterrenwacht wil dat moment jaarlijks gaan herdenken met een bijzondere lezing over een sterrenkundig onderwerp.

De eerste lezing werd verzorgd door Prof. dr. Ewine van Dishoeck, president van de Internationale Astronomische Unie die baanbrekend onderzoek heeft gedaan (en doet) naar de de bouwstenen van het leven in het heelal. Daar ging de zeer boeiende en druk bezochte lezing over. We kunnen terugkijken op een bijzondere avond en vanaf deze plek willen we Ewine nog eens heel hartelijk bedanken voor haar medewerking.

(Foto’s: Jan Koeman)

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten