Expositie “De Zeeuwse Inslag” geopend

Op 2 november 2018 opende dr. Sebastiaan de Vet (meteorietonderzoeker bij Naturalis en voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde) de expositie “De Zeeuwse Inslag”. Voordat hij de expositie opende gaf hij een buitengewoon goede lezing over de Ellemeetmeteoriet. Hij maakte de toehoorders duidelijk dat de zoektocht naar de oorsprong van het gesteente een spannende zoektocht is. Zo weten we dat de meteoriet een stukje is van de planetoïde Vesta. Bijzonder dat het stukje na een reis van 24 miljoen jaar neervalt in een weiland bij Ellemeet/Serooskerke op Schouwen-Duiveland.

De meteoriet is komende tijd te bezichtigen op de sterrenwacht! Lees hier de aankondigingen op NOS.nl en Omroepzeeland.nl.

Foto’s: Jan Koeman

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten