Tjerk Westerterp: Bijna 30 jaar timmeren aan de Melkweg

Afgelopen vrijdagavond stond in het teken van het afscheid van Tjerk Westerterp als bestuurslid en secretaris van de sterrenwacht. Tjerk heeft zich bijna 30 jaar in het bestuurslid van onze stichting ingezet en de sterrenwacht vanaf 1991 op de kaart gezet. “Timmeren aan de Melkweg” noemt hij het vaak zelf. En dat is gelukt! De sterrenwacht heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

We hebben Tjerk daarom in het zonnetje gezet en hem een mooi fotoboek gegeven met daarin de belangrijke mijlpalen en successen die hij met de sterrenwacht heeft bereikt. Burgemeester Bergmann van Middelburg bracht daarna een eerbetoon aan Tjerk en bedankte hem voor de uitstekende samenwerking met de gemeente. De grote telescoop die speciaal voor 400 jaar Telescoop in 2008 op het Abdijplein werd neergezet, heeft nu dankzij Tjerk een plek gekregen naast ons gebouw aan de Helm achter het Stadhuis.

Bestuur en medewerkers bedanken Tjerk voor zijn enorme inzet voor de sterrenwacht door de jaren heen! We hopen dat hij nog lang als medewerker bij ons actief blijft!

Bekijk hieronder een fotoverslag van het eerbetoon aan Tjerk en de onthulling van de telescoop. (Foto’s: Jan Koeman)

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten