Tweede Hans Lipperheylezing met Vincent Icke

De Tweede Hans Lipperheylezing op 25 september jl. werd verzorgd door prof. dr. Vincent Icke. Hij nam ons mee op een reis door het universum. Niet met behulp van een gewoon ruimteschip, maar we stapten aan boord van een relativistisch ruimteschip van Reisbureau Einstein.

De avondvullende lezing was uitermate boeiend en heel goed van opbouw. De bijbehorende beelden waren mooi om te zien en ondersteunden het verhaal. De lezingavond werd bijgewoond door niet minder dan 180 (!) mensen, waarmee de lezing dus een enorm succes was. Na afloop was er gelegenheid om boeken door Icke te laten signeren. Ook waren er kunstwerken van hem te bekijken. Naast theoretisch astrofysicus en kosmoloog is Vincent Icke namelijk ook beeldend kunstenaar.

De Burgerzaal van het gotische stadhuis is wat akoestiek betreft zeker niet ideaal, maar de uitstraling ervan geeft wel de juiste sfeer om jaarlijks door middel van een Hans Lipperheylezing te vieren dat in 1608 in Middelburg de telescoop is uitgevonden!

Foto’s: Rob Groot.

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten